Bodembedekkers

Bodembedekkers zijn een effectieve oplossing tegen een van de grootste nadelen van een tuin: het onkruid dat altijd weer de kop opsteekt. Een tuin helemaal onkruidvrij krijgen kan uren kosten en zodra het geregend heeft kun je weer aan de slag. Door bodembedekkers op een kaal stuk grond te planten, maak je het onderhouden van je tuin een stuk eenvoudiger. En je tuin ziet er ook nog eens een stuk levendiger uit!

20 resultaten
|
Sorteer op
Laurentia
Isotoma fluviatilis
Vanaf
2,12
Dikkemanskruid
Pachysandra terminalis 'Green Sheen'
Vanaf
2,43
Pachysandra terminalis
Pachysandra terminalis
Vanaf
2,00
Vanaf
5,20
Huislook
Sempervivum
Vanaf
1,86
Vanaf
1,94
Kattenkruid 'Walker’s Low'
Nepeta faassenii 'Walker’s Low'
Vanaf
19,00
Vanaf
1,83
Kleine maagdenpalm - Paars
Vinca minor ‘Atropurpurea’
Vanaf
2,12
Kleine maagdenpalm - wit
Vinca minor 'Alba'
Vanaf
2,12
Klokjesbloem
Campanula poscharskyana
Vanaf
1,62
Kruipende Tijm
Thymus serpyllum
Vanaf
1,43
Kruipende Tijm - Pot P9
Thymus serpyllum
Vanaf
1,43
Purperklokje
Heuchera micrantha 'Palace Purple'
Vanaf
2,12
Stekelnootje
Acaena microphylla 'Kupferteppich'
Vanaf
2,12
Vanaf
19,00
Vrouwenmantel
Alchemilla mollis
Vanaf
1,43
Waldsteinia
Waldsteinia ternata
Vanaf
1,86
20 resultaten
|
Sorteer op

Bodembedekkers in de tuin planten

Bodembedekkers plant je tussen andere planten of voor een haag. Zo zorg je ervoor dat onkruid daar niet de kans krijgt om te kunnen groeien. In het begin zul je misschien nog wat onkruid handmatig weg moeten halen, maar als de bodembedekkers eenmaal goed in de grond geworteld zijn, kan er geen onkruid meer doorheen groeien. Op die manier ziet de tuin er altijd goed verzorgd uit en hoef je geen chemische middelen te gebruiken waarmee je andere planten kunt beschadigen en die gevaarlijk zijn voor dieren.

Het planten van bodembedekkers gaat niet veel anders dan het planten van haagplanten. Je graaft wat plantgaten waar de planten uiteindelijk in komen te staan, maakt de grond op de bodem enigszins los zodat de planten makkelijk kunnen doorwortelen en plaatst daar vervolgens je planten in. Je kunt ze vastzetten door de uitgegraven aarde op de wortels te plaatsen en die zacht aan te drukken. Het grootste verschil is hoe diep je moet graven. Bodembedekkers blijven over het algemeen laag en hebben dus ook geen grote kluiten die diep de grond in moeten.

Welke planten zijn geschikt als bodembedekkers?

Er zijn verschillende soorten planten die de functie van bodembedekker kunnen vervullen. Zo kun je een bodembedekker kiezen die helemaal bij jouw tuin past. Er zijn planten als de klokjesbloem, de Laurentia en verschillende soorten kleine maagdenpalm die tijdens hun bloeiseizoen vrolijke bloemen krijgen en zo de tuin een kleurrijke uitstraling geven. Heb je al bloeiende haagplanten in de tuin en wil je die beter laten uitkomen? Dan kun je ook voor een wat neutralere bodembedekker kiezen, zoals de vrouwenmantel of vetkruid, dat ook regelmatig in plantenmatten op daken aangeplant wordt.

Daarnaast hebben we enkele bodembedekkers die echt iets bijzonders te bieden hebben. Het purperklokje heeft bijvoorbeeld donkerrode tot donkerpaarse bladeren die door hun kleur enigszins aan de rode beuk doen denken. Huislook heeft met zijn dikke bladeren, die in rozetpatroon groeien, een unieke uitstraling. Bovendien is dit een sterke, wintergroene plantensoort die zelfs in arme of droge grond het hele jaar lang groen zal blijven. Het stekelnootje bloeit onopvallend, maar krijgt wel vruchten met sierlijke koperrode stekels. Door zijn ondergrondse uitlopers heeft onkruid geen schijn van kans.

Blader eens door ons assortiment om al onze prachtige bodembedekkers te ontdekken. Hier vindt u ook meer informatie over waar ze het liefst geplant worden. Sommige bodembedekkers, zoals de kardinaalsmuts en de klimop, zijn bij ons eveneens verkrijgbaar als haagplanten.

Online bodembedekkers kopen

Heb je last van onkruid in de tuin of wil je dit probleem gewoon voor zijn? Bij Tuinplanten.nl kun je verschillende bodembedekkers online kopen die zowel nuttig als bijzonder decoratief zijn. Ben je ook op zoek naar een mooie haag? Dan kun je bij Tuinplanten.nl terecht voor een ruim en gevarieerd aanbod aan wintergroene haagplanten, bloeiende haagplanten, coniferen en zelfs kant en klare hagen die je alleen nog maar in je tuingrond hoeft te planten. Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van je bodembedekkers? Lees dan de informatie op de productpagina’s of neem contact op met onze klantenservice.